X Fira d'Artesania de la fusta i VI Festa del Moble a La Sénia

Els dies 20 i 21 d’octubre va tenir lloc la X Fira d’Artesania de la Fusta i VI Festa del Moble, organitzada entre l'Ajuntament de La Sénia i l’Associació d’Artesania de la Sénia. L’acte va ser inaugurat pel Sr. Joan Moisés Reverté, alcalde de la Sénia. Per tercer any consecutiu, la ubicació de la Fira va ser a una nau que s’havia utilitzat com a taller de mobles, situada al Polígon industrial Pla de la Bassa, i més propera a les botigues de mobles.


Fa anys que la Sénia és coneguda com “el país del moble” degut a la indústria i comerç existents dedicats a aquest sector, per això, amb l’organització d’aquests esdeveniments, reivindiquem el valor, l’interès i la gran importància econòmica que suposa aquest conjunt per al nostre municipi. Any rere any, la Fira d’Artesania de la Fusta i la Festa del Moble van agafant protagonisme dintre del panorama de fires monogràfiques de Catalunya. L’esdeveniment firal va tenir molt bona acollida per part dels visitants que van gaudir, tant de la quantitat i la qualitat dels productes exposats pels professionals del sector que hi van participar. Durant els dos dies es va poder gaudir de les diverses demostracions d’oficis artesans, de les exposicions i de les activitats infantils. En el marc de la VI Festa del Moble, aquest cap de setmana es va poder trobar una zona outlet amb importants descomptes.

El dissabte al matí la Fira va rebre la visita del Grup Dolçainer de Joventuts Unides, amb les seves millors melodies. Després de la inauguració i els parlaments de les autoritats, va arribar un dels moments més emotius del dissabte, amb l’homenatge als artesans seniencs. Aquest cop les persones homenatjades van ser Pablo Bustos Perona i José Queralt Jaques. Acompanyats de les seves famílies, van rebre el reconeixement per tota una vida de treball artesà. Acte seguit, coincidint amb la celebració de la VI Festa del Moble, les autoritats van visitar les diferents botigues aprofitant el vial comercial que les uneix.


A la tarda, els més menuts van poder gaudir del “FustaCub”, un joc on van aprendre a relacionar tipus d’arbres i fustes amb objectes quotidians del seu dia a dia. Seguidament es va fer entrega del premi a la millor peça artesana 2018, en què el jurat es va basar en la correcta execució de l’ofici, la bona presentació, la qualitat d’acabats, l’equilibri entre la forma i la funció de l’objecte i la creativitat aplicada. El guanyador va ser el taradellenc Josep Pons, expositor i artesà de la comarca d’Osona.


El diumenge 22 a partir de les 10:00h es va poder visitar l’Hospital de Campanya i celebrar el Dia de la Bandereta, organitzat per la Creu Roja. Els més petits de casa van poder gaudir d’una estona d’inflables (al matí i a la tarda), mentre començava un dels actes més emblemàtics del cap de setmana: l’arribada del rossegador. Es tracta d’una recreació històrica que commemora els inicis de la Sénia com a territori de fusters. Acompanyat per la Banda de l’Escola de l’Agrupació Musical Senienca, va sortir de l’ajuntament fins arribar al recinte Firal. Seguidament, i amb motiu del VI Festival Músiques en Terres de Cruïlla, es va portar a terme els tallers de jota cantada i ballada, amb una gran participació ciutadana.


La tarda del diumenge va anar de premis. A les 19:00h es va fer el lliurament del premi a la millor peça artesana local, patrocinat pel Campus Extens de la URV de la Sénia, per votació popular dels visitants a la fira, en què, després de fer el recompte del centenar de vots registrats, la peça guanyadora va ser la número 2, de l’artesà Rafel Arasa. Acte seguit, es va fer entrega del premi patrocinat per l’Associació d’Artesania de la Sénia, premi dels Artesans, que va anar a parar a l’expositor linyolenc Joan Clop. En aquest cas les votacions van ser pels mateixos expositors de la Fira, tenint en compte els valors de l’artesà, l’excel·lència en l’ofici i la originalitat de les seves obres.


La tarda no podia acabar de millor manera; el sorteig del valor d’una compra realitzada a les botigues de mobles de la FECOMS (Federació de Comerciants del Moble de la Sénia), on va resultar guanyador Gerard Puech, per una compra feta durant el cap de setmana a la botiga "Oportuníssimo".


Per tot això, agraïm la col·laboració de tots els que fan possible que aquests esdeveniments siguin una realitat, tant organitzadors, com col·laboradors, com públic assistent malgrat les inclemències meteorològiques durant els dies previs a la fira. Esperem comptar amb la vostra cooperació i presència en les properes edicions.-------------

X Feria de Artesanía de la Madera y VI Fiesta del Mueble

Los días 20 y 21 de octubre tuvo lugar la X Feria de Artesanía de la Madera y VI Fiesta del Mueble, organizada entre el Ayuntamiento de La Sénia y la Asociación de Artesanía de la Sénia. El acto fue inaugurado por el Sr. Juan Moisés Reverté, alcalde de la Sénia. Por tercer año consecutivo, la ubicación de la Feria fue a una nave que se había utilizado como taller de muebles, situada en el Polígono industrial Pla de la Bassa, y más cercana a las tiendas de muebles.


Hace años que la Sénia es conocida como "el país del mueble" debido a la industria y comercio existentes dedicados a este sector, por ello, con la organización de estos eventos, reivindicamos el valor, el interés y la gran importancia económica que supone este conjunto para nuestro municipio. Año tras año, la Feria de Artesanía de la Madera y la Fiesta del Mueble van cogiendo protagonismo dentro del panorama de ferias monográficas de Cataluña. El evento ferial tuvo muy buena acogida por parte de los visitantes que disfrutaron tanto de la cantidad y la calidad de los productos expuestos por los profesionales del sector que participaron. Durante los dos días se pudo disfrutar de las diversas demostraciones de oficios artesanos, de las exposiciones y de las actividades infantiles. En el marco de la VI Fiesta del Mueble, este fin de semana se pudo encontrar una zona outlet con importantes descuentos.

El sábado por la mañana la Feria recibió la visita del Grupo Dolçainer de Juventudes Unidas, con sus mejores melodías. Tras la inauguración y los parlamentos de las autoridades, llegó uno de los momentos más emotivos del sábado, con el homenaje a los artesanos de la localidad. Esta vez las personas homenajeadas fueron Pablo Bustos Perona y José Queralt Jaques. Acompañados de sus familias, recibieron el reconocimiento por toda una vida de trabajo artesano. Acto seguido, coincidiendo con la celebración de la VI Fiesta del Mueble, las autoridades visitaron las diferentes tiendas aprovechando el vial comercial que las une.


Por la tarde, los más pequeños pudieron disfrutar del "FustaCub", un juego donde aprendieron a relacionar tipos de árboles y maderas con objetos cotidianos de su día a día. Seguidamente se hizo entrega del premio a la mejor pieza artesana 2018, en el que el jurado se basó en la correcta ejecución del oficio, la buena presentación, la calidad de acabados, el equilibrio entre la forma y la función de el objeto y la creatividad aplicada. El ganador fue el taradellenc Josep Pons, expositor y artesano de la comarca de Osona.


El domingo 22 a partir de las 10: 00h se pudo visitar el Hospital de Campaña y celebrar el Día de la Banderita, organizado por la Cruz Roja. Los más pequeños de casa pudieron disfrutar de un rato de inflables (por la mañana y por la tarde), mientras empezaba uno de los actos más emblemáticos del fin de semana: la llegada del roedor. Se trata de una recreación histórica que conmemora los inicios de la Sénia como territorio de carpinteros. Acompañado por la Banda de la Escuela de la Agrupación Musical Senienca, salió del ayuntamiento hasta llegar al recinto ferial. Seguidamente, y con motivo del VI Festival Músicas en Tierras de SM, se llevó a cabo los talleres de jota cantada y bailada, con una gran participación ciudadana.


La tarde del domingo fue de premios. A las 19:00 h. se hizo la entrega del premio a la mejor pieza artesana local, patrocinado por el Campus Extens de la URV de la Sénia, por votación popular de los visitantes a la feria, en la que, después de hacer el recuento del centenar de votos registrados, la pieza ganadora fue la número 2, del artesano Rafael Arasa. Acto seguido, se hizo entrega del premio patrocinado por la Asociación de Artesanía de la Sénia, premio de los Artesanos, que fue a parar al expositor linyolenc Joan Clop. En este caso las votaciones fueron los mismos expositores de la Feria, teniendo en cuenta los valores del artesano, la excelencia en el oficio y la originalidad de sus obras.


La tarde no podía acabar de mejor manera; el sorteo del valor de una compra realizada en las tiendas de muebles de la FECOM (Federación de Comerciantes del Mueble de la Sénia), donde resultó ganador Gerard Puech, por una compra realizada durante el fin de semana en la tienda "Oportuníssimo" .


Por todo ello, agradecemos la colaboración de todos los que hacen posible que estos eventos sean una realidad, tanto organizadores, como colaboradores, como público asistente a pesar de las inclemencias meteorológicas durante los días previos a la feria. Esperamos contar con su cooperación y presencia en las próximas ediciones.

© 2019 La Sénia Pais del Moble. Todos los derechos reservados. Todo el contenido es original y propio.