La Sénia està viva, ben viva

Comunicat fet públic a la Roda de Premsa d’aquest matí al CENFIM, per mostrar la imatge actual i real del que és avui la Sénia i complementar el missatge transmès al programa “Sense Ficció” de TV3 que es va basar amb dades dels darrers anys.La realitat a la Sénia, amb 5.800 habitants, és:

 • –  El sector industrial de la Sénia està vivint, des de fa dos anys, una recuperació amb un creixement industrial del 5,5%, per damunt del 2,7 % de Catalunya. I en conseqüència, un augment de llocs de treball, reduint la taxa d’atur al 19%, és a dir, 501 aturats als qual no defallirem per continuar disminuint-la.

 • –  La crisis no ha sigut només de la Sénia, sinó de tot el sector de la indústria del moble d’Espanya; i la Sénia és la que ha resistit més i millor, gràcies a l’esperit emprenedor del qual ens caracteritzem.

 • –  El Col·lectiu d’Empresaris del Moble de la Sénia (CEMS), és un dels conglomerats més potent de l’estat amb una presència activa a les tres associacions empresarials de Catalunya (Pimec, Fepime i Cecot). El CEMS compta amb 50 associats, empreses del sector industrial relacionades amb el moble i d’altres sectors, dels que s’ha de destacar la presència d’empreses líders a nivell nacional:

 • –  Hi ha unes quantes empreses de mobles que han sabut posicionar-se, reorientant-se cap a la instal·lació hotelera, cap al moble juvenil de qualitat i fins i tot mantenint-se en nínxol més tradicional de menjadors i dormitoris. Dues empreses de pinzells, un parell de robòtica i maquinària per a la indústria, una empresa de tubs, tres d’embalatges, dos empreses reconvertides de palets i biomassa, fins i tot una de manipulació alimentària càrnica i una altra d’exportació de cítrics.

 • –  Moltes d’aquestes empreses han innovat, desenvolupat productes per nous nínxols de mercat i han invertit en captura de talent. Actualment estan participant en fires nacionals i internacionals, com ara la fira del moble de Saragossa o la Fira Internacional de Milà, entre d’altres.

 • –  Tota aquesta feina ha sigut recolzada pel Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i del Moble de Catalunya (CENFIM) que es troba a la Sénia des de fa ja més de 10 anys. El CENFIM dóna suport a empreses de tota Catalunya i van ser pioners, juntament amb les empreses locals del marquetplace INTERIHOTEL nascut a la Sénia, el qual s’ha convertit en la fira més important a nivell nacional del sector hoteler Contract. Aquest any 2016 ha comptat amb una participació de 165 empreses detectant més de 1.000 oportunitats de negoci.

 • –  La Sénia, País del moble, continua sent és el major centre de distribució mobiliària de Catalunya. La Federació de Comerciants del Moble de la Sénia (FECOMS) que agrupa a les 14 botigues del moble, amb més de 20.000 m2 d’exposició, ofereixen mobiliari amb una relació qualitat preu immillorable, amb grans acabats i de primeres marques.

 • –  A més a més, a la Sénia té un comerç local molt actiu i potent, que ofereixen una àmplia oferta de productes i serveis d’alta qualitat. Hi ha més de 70 botigues, la majoria de les quals estan associades a la Federació de Comerciants de la Sénia (FECOSE).

 • –  La Sénia és un dels actors, molt actiu, de l’Acord Territorial per a la reactivació econòmica i l’ocupació de la comarca del Montsià, firmat per totes les administracions, els sectors privats i la comunitat educativa

 • –  Per una altra banda, la Sénia disposa d’un sector agrícola important, un potent teixit associatiu i una diversificació envers al Turisme:

 • –  La cooperativa agrícola produeix més d’1.000.000 de litres d’oli de gran qualitat amb una facturació de 3.000.000 € i que dóna feina a molts joves agricultors.

 • –  La Sénia aposta per la cultura amb les seves entitats organitzant esdeveniments internacionals i de gran qualitat.

 • – Dins del sector turístic té molta acceptació el Camp d’aviació de la Guerra Civil, el turisme de natura i esportiu, amb l’entrada als Ports.© 2019 La Sénia Pais del Moble. Todos los derechos reservados. Todo el contenido es original y propio.